Miljøkafé -  

 

Lokalet som en gang var borettslagets miljøkafé brukes fremdeles som utleielokale til forskjellige tilstelninger.

Lokalet har fullt kjøkken, og har utrustning til å arrangere sammenkomster for opp til 30 personer.  

For ikke-boende i Prestestien borettslag, koster det kr. 1000,- pr dag på hverdager (mandag - torsdag) for å leie. Leie fredag, lørdag eller søndag, koster kr. 2000. For en dag ekstra i helg, vil det totalt koste 2500,- Hele helgen fra fredag til søndag vil koste 3500,- 
Vi leier kun ut til én leietaker pr. helg.

For beboere i Prestestien koster det kr. 750,- pr dag på hverdager for å leie. Leie fredag, lørdag eller søndag, vil dette koste kr. 1250,-. For en dag ekstra i helg, vil det totalt koste 2000,- Hele helgen fra fredag til søndag vil koste 2500,- 
Vi leier kun ut til én leietaker pr. helg.

Ta kontakt med vårt kontor på tlf. 55 18 28 43 om du ønsker å leie. Kontakt for leie: kontor@prestestien.no

 


Grendahuset

Grendahuset ligger fint til med trær på alle kanter og like ved siden av borettslagets fotballbane. Huset eies sammen med Myrdal Borettslag. Grendahuset har flere bruksområder.

Her holdes generalforsamlingene og tilstelninger som blir arrangert av PBL. Grendahuset blir også leiet ut til både beboere i laget, og til ikke boende, til sammenkomster, vennefester, bryllup, konfirmasjoner og lignende. Huset brukes også av vår "eldretrimgruppe" som er i aktivitet hver onsdag formiddag.

Huset inneholder fullt utstyrt kjøkken med dekketøy til 70 personer. Her er også komfyr, kjøleskap, kaffetraktere, fryseboks m.m. Duker, bordpynt og levende lys hører ikke med til lokalet og må derfor medbringes. Musikkanlegg er heller ikke inkludert.

Huset har også scene, som er 4,3 m. bred og 5 m dyp.

Grendahuset er tilpasset for rullestolbrukere.


Priser for leie: 

For ikke boende i borettslaget: Kr. 5000,-  (Lokalet kan da disponeres fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag) - Ved 3 påfølgende hverdager (evt. helg inkl. torsdag) kr. 6000,- Dagleie på hverdager; kr. 4000,- dersom kjøkken skal brukes.

For andelshavere i Prestestien Borettslag: Kr. 4000,-  (Lokalet kan da disponeres fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag) - Ved 3 påfølgende hverdager (evt. helg inkl. torsdag) kr. 5000,- Dagleie på hverdager; kr. 3000,- dersom kjøkken skal brukes.

Ved bruk til møter på ukedager: Kr. 1500,- (Kjøkkenet kan da ikke brukes.)

Brukes lokalet, og kjøkkenet, til selskap vanlige ukedager blir leien som nevnt; kr 4000,- (3000,- for boende)

Det forlanges også et depositum på kr. 3000,-. Dette tilbakebetales uavkortet om alt er i orden etter leie.

Ved andre spesielle arrangement:

Begravelser; kr. 1500,-

Juletrefest; kr. 2000.-

Bedrifter som vil bruke lokalet for visning eller salg av produkter; kr. 3000,-

Vi har aldersgrense på leie av lokalet: Leier må være minst 25 år, og er ansvarlig for vakthold i lokalet dersom brukere er yngre. Vakter må da  være fylt 30 år.

 

Leietaker må selv besørge deler av renholdet av huset etter arrangementet. Det innebærer at alle gulv og toalettrommene må ryddes og kostes, og at all oppvask må tas (med maskin) og kjørler og bestikk settes på plass i skap og skuffer.

Vask av gulv og toaletter besørges i etterkant av byrå.


Fyrhus -

Fyrhuset ble bygget samtidig som resten av boligmassen i Prestestien Borettslag. Oppvarmingen av borettslagets 655 leiligheter foregår ved hjelp av gass, med muligheter for bruk av olje eller elektrisitet, avhengig av hva som er mest lønnsomt til enhver tid, og også av miljøhensyn.

Fyring med gass er ca. 300 000 kroner billigere pr. år i forhold til fyring med olje. En annen viktig grunn til at vi har valgt fyring med gass, er flere fordeler i forhold til miljøet. Når det gjelder sot og partikler, er dette redusert med 100 %, sett i forhold til oljefyring, CO2-utslippet er redusert med 30%.

Fra gassbeholdere bak fyrhuset går gassen til en TRS, en trykk-reduksjon-stasjon, og inn til borettslagets anlegg. Dette anlegget har kapasitet til å forbrenne maks. 150 kubikkmeter gass i timen. På kalde dager forbrennes det en halv gassbeholder i døgnet. For mer informasjon om gass og fyring med gass: www.gassmagasinet.no eller www.naturgass.no

Da vi fyrte med olje forbrukte vi ca. 700 000 liter pr. år. Skorsteinen i fyrhuset ruvet den gang høyt over bakken. Den var nesten like høy som T-blokken like ved siden av, som med sine 13 etasjer er godt synlig i landskapet. Skorsteinen ble kortet av noe i forbindelse med overgangen til fyring med gass og er nå ikke høyere enn det som går frem av bildet.

I 2004 ble fyringsanlegget koplet til sentral driftskontroll. Dette gjør at de feil som måtte oppstå raskt kan lokaliseres, slik at driftstans blir minimal. På grunn av dette kan man lettere føre kontroll og overvåking av anlegget, og vedlikeholdsutgiftene vil forhåpentligvis reduseres kraftig.
Undersentralen som gir varme til varmevekslene, 16 stk i alt, er utbedret. Dette vil gi en bedre fordeling av varme og varmtvann, spesielt til boenhetene som ligger lengst unna fyringsanlegget.


Fotograf Elin Andersen -

Fotograf Elin Andersen har fotostudio i sokkeletasjen i Myrdalskogen 24. Jobber for det meste som portrettfotograf, men tar også jobber innen reklame etc. På grunn av en del frilans-jobbing, vil studioet kun være åpent etter avtale. Ønsker du en barne- el. konfirmantfotografering, søsken- el. familefotografering, eller kanskje en brudefotografering står for tur - ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Alle er velkommen til å ringe på tlf 91328476 for en uforpliktende samtale eller evt. bestille en time. Er det folk i lokalet er det bare til å stikke innom.

Link til Elin sin hjemmeside : www.elinandersen.no her kan dere finne eksempler på tidligere arbeid

Epost : foto@elinandersen.no