Strøm i borettslaget

Borettslagetets avtale om fellesmåling av strøm er opphørt, i og med overgangen til nye AMS-målere. Du fortsetter likevel som kunde hos BKK, ettersom det er BKK som er netteier i bergensområdet. Du kan også fortsette som kunde hos Fjordkraft, som nå er en av mange tilbydere av kraft til husholdninger. Det er i praksis svært liten forskjell på prisene på strømmen som forbrukes. Nettleie og offentlige avgifter er de deler av strømregningen man ikke kan påvirke, da disse prisene er fastsatt av netteier BKK og myndighetene. 

Varme (radiator)

Varme, både til radiator og til tappevann (dusj, kjøkken), kommer nå fra vårt bergvarmeanlegg som ble fullført i april 2020, etter to års anleggstid. Når dette var i full drift kunne det gamle fyrhuset stenges for godt. Det medfører blant annet at Prestestien borettslag ikke lenger bidrar til forurensing av luften i Åsane.

I november 2020 besluttet styret at som en naturlig oppfølging av bergvarmeanlegget og alle fordelene med det, skal radiatoren i alle leiligheter fases ut og erstattes med viftekonvektor. Fordelen med disse er at varmen fordeles raskere ut i rommet, og utnytter ressursene som leveres fra teknisk rom i kjeller bedre og til lavere kostnad.

Installasjonen av viftekonvektorer vil starte i løpet av januar 2020. I høyblokkene må man vente litt lenger da vi er avhengig av vi er ferdig med vintertemperaturer før anlegget i kjeller kan stanses.Mer informasjon om dette vil bli gitt i forkant av oppstart, og underveis.

Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.